Lotta Lehtonen

Nykytanssi, showjazz

Lotta valmistui tanssinopettajaksi (AMK) Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta keväällä 2021. Tutkintoon sisältyi nykytanssin, jazzin, baletin ja lastentanssin opinnot. Osana opintojaan Lotta kävi puoli vuotta opiskelijavaihdossa Norjassa, Stavangerin yliopistossa.

Riihimäeltä kotoisin oleva Lotta vietti lapsuutensa ja nuoruutensa tiiviisti Dance Artin saleissa eri tanssilajien parissa ja erikoiskoulutusryhmässä tanssien. Myös opinnoissaan sekä nyt opettajan työssä hänelle on tärkeää monipuolisuus, sekä lajikirjon että eri ikäryhmien opettamisen muodossa. Tanssinopettajana Lotta pyrkii olemaan avoin ympäristölleen ja kehittymään ammatissaan jatkuvasti.

Opettajana Lotta on kannustava, tarkka, lempeä sekä määrätietoinen. Hänelle on tärkeää jokaisen oppilaan kohtaaminen yksilönä sekä avoin ja vuorovaikutuksellinen ympäristö. Lotta keskittyy opetuksessaan turvallisuuteen; niin ilmapiiriin kuin turvalliseen kehon käyttöön ja puhtaaseen tanssitekniikkaan. Olennaisinta hänelle tanssissa on luovuus, oppimisen ilo sekä kokemus siitä, että saa ylittää itsensä ilmaisemalla itseään juuri sellaisena kuin on.

Kuva: Iida Hakala