Sini Mäenpää

Klassinen baletti, nykytanssi, koulutusryhmät

Sini Mäenpää on aloittanut tanssiopintonsa Keravan tanssiopistossa, missä hän opiskeli klassisen baletin laajan koulutusohjelman vuosina 1991–1999. Tanssijan koulutuksensa hän on saanut Tukholman Balettakademiessa suorittaen työharjoittelun Cullberg-baletissa.

Sini on toiminut tanssijana Helsingin Kaupunginteatterissa vuodesta 2006 alkaen. Lisäksi hän on työskennellyt freelance-tanssijana mm. Suomen Kansallisoopperassa, Tanssiryhmä Just Jazzissa sekä mm. Reija Wäreen, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin ja Tarja Rinteen teoksissa. Hänellä on myös menestystä tanssikilpailuista sekä omalla tanssillaan että koreografioillaan, ja hän on useiden vuosien aikana tehnyt omaa taiteellista työtä yhdessä Riku Koskisen kanssa.

Tanssinopetustyötä Sini on tehnyt vuodesta 2001 alkaen useissa eri kouluissa. Dance Artilla Sini on opettanut vuodesta 2006 alkaen. Hän kuuluu Balettipedagogien yhdistykseen, joiden kursseilla hän on opiskellut mm. klassisen baletin didaktiikan. Kuluvana kautena hän toimii opettajana Dance Artin lisäksi mm. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksella, Lappeenrannan Tanssiopistossa sekä Tanssikoulu Liisa Nojosella Porissa.