Sini Mäenpää

Klassinen baletti, nykytanssi, koulutusryhmät

Sini Mäenpää on riihimäkeläinen ammattitanssija ja tanssipedagogi. Tanssijan koulutuksensa hän on saanut Tukholman Balettakademiessa suorittaen työharjoittelun arvostetussa Cullberg-baletissa ja valmistuen vuonna 2001.  Myöhemmin Sini täydensi koulutustaan ja on suorittanut myös tanssinopettajan AMK-tutkinnon Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Sini on työskennellyt freelancetanssijana jo yli 15 vuotta tanssien eri ryhmissä, produktioissa ja teattereissa, mm. Helsingin Kaupunginteatteri (v. 2006-2013), Hämeenlinnan Teatteri, Tampereen Työväenteatteri, Suomen Kansallisooppera, Just Jazz Dance Company, Helsinki Dance Theater etc. Hän on tanssinut myös nimekkäiden koreografien kuten Reija Wäreen, Tommi Kitin, Marjo Kuuselan, Virpi Juntin ja Tarja Rinteen teoksissa.

Sini on saavuttanut runsaasti menestystä tanssikilpailuista niin omalla tanssillaan kuin koreografioillaan ja tehnyt kahden vuosikymmenen ajan omaa taiteellista työtä yhdessä Riku Koskisen kanssa tuottaen tanssiesityksiä Hämeessä.

Tanssinopettajana Sini on työskennellyt vuodesta 2001 alkaen useissa eri kouluissa. Dance Artilla Sini on opettanut vuodesta 2006. Hän on toiminut opettajana arvostetuissa tanssioppilaitoksissa ympäri Suomea mm. Porissa Tanssikoulu Liisa Nojosella (myöhemmin Tanssikoulu Tankka), Helsingin Tanssiopistossa ja Keravan Tanssiopistossa. Tällä hetkellä hän opettaa Lappeenrannan Tanssiopistossa, Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksella sekä eri kouluissa Hämeen alueella.

Sini on opettajana selkeä, lämminhenkinen ja kannustava. Pitkä opetuskokemus näkyy Sinin taidossa ohjata ja korjata oppilaita lempeällä, mutta määrätietoisella otteella. Hänen opetuslajeja ovat klassinen baletti, nykytanssi ja jazztanssi.