Opetusohjelma

Tempputanssi 3-4v, 4-5v ja 5-6v

Vauhdikas tanssitunti liikkumista, temppuilua ja tanssimista rakastaville lapsille. Kehitetään perusliikunnallisia taitoja sekä lapsen motoriikkaa musiikin ja temppujen vauhdittamana.

Tutustutaan tanssin perusteisiin leikinomaisessa muodossa. Opetellaan toimimaan ryhmässä, parin kanssa ja itsenäisesti. Tutustutaan omaan kehoon ja erilaisiin muotoihin. Opitaan liikkumaan tilassa ja hahmottamaan oman kehon toimintaa suhteessa ympäröivään tilaan. Tunti sisältää erilaisia musiikki- ja rytmiharjoituksia, luovia improvisaatioharjoituksia ja ikäkaudelle sopivaa tanssitekniikkaa. Tunneilla asu muuten vapaa, mutta ryhmissä seuraavat värikoodit: tempputanssi 3-4v punainen, tempputanssi 4-5v keltainen. Jalkaan pitävät tossut tai paljaat varpaat.

Satubaletti 3-4v, 4-5v, 5-6v ja 6-7v

Valloittava baletillinen tanssituokio lapsille. Perhoset, keijut, tanssivat kukkaset, prinsessa- ja prinssiunelmat sekä muut balettimaailman ihanat  illuusiot tanssitaan yhdessä todeksi. Tanssillisuus, sulavat ja pehmeät liikkeet, kevyet hypähtelyt ja sipsutukset kuvaavat hyvin näiden tuntien sisältöä.

Tunti kehittää lapsen kehontuntemusta, itsensä hahmottamista tilassa, musiikin ja rytmin tuntemusta sekä sosiaalisia taitoja. Tutustutaan baletin alkeistekniikkaan. Opettaa lasta toimimaan ryhmässä, kunnioittamaan ryhmäkavereita ja toimimaan annettujen sääntöjen mukaan. Tuntipukeutuminen: yhtenäinen lastentanssipuku, suosituksena valkoiset legginsit sekä pitävät tossut tai paljaat jalat. Pojille valkoinen t-paita ja mustat/tummat shortsit. Ryhmäkohtaiset pukuvärit: satubaletti 3-4v vaaleanpunainen, satubaletti 4-5v keltainen, satubaletti 5-6v valkoinen, satubaletti 6-7v turkoosi.

Tanssiviskarit 5-6v

Energinen ja vauhdikas tanssitunti, jossa tutustutaan monipuolisesti tanssin perusteisiin ja eri osa-alueisiin. Opetellaan toimimaan ryhmässä, parin kanssa ja itsenäisesti. Tutustutaan omaan kehoon ja sen erilaisiin muotoihin hauskojen  harjoitusten kautta.  Opitaan liikkumaan tilassa ja hahmottamaan oman kehon toimintaa suhteessa ympäröivään tilaan. Tunti sisältää erilaisia musiikki- ja rytmiharjoituksia, luovia improvisaatioharjoituksia, ikäkaudelle sopivaa tanssitekniikkaa sekä helppoja tanssisarjoja. Tuntipukeutuminen: yhtenäinen valkoinen lastentanssipuku. Suosituksena valkoiset legginsit ja pitävät tossut tai paljaat jalat. Pojille valkoinen t-paita ja mustat/tummat shortsit.

Tanssieskarit 6-7v

Jatkovuosi tanssiviskareille. Syvennytään  tanssin perusteisiin ja edetään kohti vaativampia kehon koordinaatio/tasapaino/ muita teknisiä harjoitteita hauskojen mielikuvien ja tanssien avulla.  Sisältää vauhdikkaita ryhmä- ja pariharjoitteita sekä itsenäistä työskentelyä oman kehon ja liikkeen parissa. Tunnin teemoja ovat muun muassa oman kehon käyttö, erilaiset muodot ja liikelaadut sekä tilassa liikkuminen yksin ja yhdessä.  Rytmiikkaa, improvisaatioharjoituksia, ikäkaudelle sopivaa tanssitekniikkaa sekä helppoja tanssisarjoja.

Tanssieskarivuoden päätteeksi oppilas tekee valinnan millä lajitunneilla hän aloittaa varsinaisen tanssin yleisen oppimäärän opiskelun. Suosituksena baletti ja nykytanssi. Tuntipukeutuminen: yhtenäinen turkoosi lastentanssipuku. Suosituksena valkoiset legginsit ja pitävät tossut tai paljaat jalat. Pojille valkoinen t-paita ja mustat/tummat shortsit.