Sofia Wilenius

Klassinen baletti, koulutusryhmät

Sofia aloitti tanssimisen 3 vuotiaana ja siitä lähtien tanssi on ollut aina osa hänen elämäänsä. 7-vuotiaana baletti alkoi kiinnostaa muita lajeja enemmän. Sofia halusi silti monipuolisuutta tanssimiseen, joten hän harrasti monia tanssilajeja kuten baletti, nykytanssi, jazz, disco show, break dance ja flamenco.

Vuonna 2009 Sofia valittiin Suomen kansallisoopperan balettioppilaitokseen opiskelemaan balettia nuorisoasteelle. Opiskelujen myötä Sofialle aukesi huikea mahdollisuus esiintyä Kansallisoopperan tähtitanssijoiden kanssa samalla lavalla koko illan baleteissa Joutsenlampi ja Liisa ihmemaassa, toki muitakin esiintymisiä on kertynyt opiskelujen edetessä. Sofia on opiskellut balettia lisäksi balettiseminaarissa Tukholmassa ja Oslossa. Sofia on harjoitellut myös monien kansainvälisten huippujen tunneilla. Tällä hetkellä hän suorittaa tanssitaiteen laajaa tutkintoa.

Opettajana Sofia haluaa olla oppilailleen hyvä esikuva ja kantaa tärkeänä pitämänsä vastuun klassisen baletin perinteiden eteenpäin viemisestä uusille sukupolville. Tanssin lisäksi Sofia on kuulunut nuorisoteatteriin monta vuotta ja esiintynyt mm. kesäteatterissa Heinähattu ja vilttitossu-näytelmässä Heinähattuna vuonna 2007. Toinen tärkeä harrastus Sofialle on ollut musiikki. Hän on soittanut saksofonia Riihimäen musiikkiopistossa 7 vuotta.